Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Külliye'ye çağırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Külliye'ye çağırdı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumuyla ilgili son değerlendirmelerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre, birçok bölgede sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Osmaniye, İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Iğdır'ın güney, Sivas, Ağrı ve Van'ın doğu ilçelerinin yerel olarak sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlarla etkilenmesi tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

Hava sıcaklıkları ise genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece arasında artması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyden eseceği ancak Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları ani yağışlara karşı dikkatli olmaları, su baskınlarına karşı önlemler almaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, seyahat edecek olanların hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerektiğinde güzergahlarını değiştirmeleri tavsiye ediliyor.