Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Trakya bölgesi dışında tüm yurdun parçalı ve çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yaylalarında genel olarak yağmur ve yer yer sağanak, gök gürültülü sağanak ve karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın yanı sıra yerel ve kuvvetli yağış bekleniyor. Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimleri.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınması riski bulunmaktadır. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun dik ve yüksek yamaçlarında da çığ riski mevcuttur.

Sıcaklıkların orta ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın güney yönlerden hafif ve orta şiddette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Anadolu, Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri. Rüzgarların olası olumsuz etkilerine karşı önlem alınmalıdır.

YOĞUN YAĞIŞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun batı kesimleri, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır ile Adana'nın kuzey kesimleri ve Osmaniye'de sel, toprak kayması, yıldırım, dolu ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuz etkilere karşı önlem alınmalıdır.

TOZ TAŞIMA UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımının olası olumsuz etkilerine karşı önlem alınmalıdır.

ÇIĞ RİSKİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun dik ve yüksek yamaçlarında çığ riski nedeniyle önlem alınmalıdır.