Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklentisiyle birlikte 7 ili 'sarı' kodla uyarıldı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Ülkenin batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu havanın hakim olduğu belirtilirken, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında zamanla sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebileceği vurgulanırken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyarılarında ise kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanırken, Doğu Karadeniz'in yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ riski bulunduğu için bu bölgelerde dikkatli olunması ve tedbir alınması gerektiği hatırlatıldı.