Bugün yurdun batı kesimlerinde genellikle çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yağışlar etkili olacak. İstanbul dahil olmak üzere 21 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

İstanbul'da da bugün öğle saatlerine kadar yağmurlu bir hava bekleniyor. Diğer illerde de benzer şekilde yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa'nın batısında kuvvetli sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bölgeler de bulunuyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Pus ve yer yer sis beklenen iç ve doğu kesimlerde de dikkatli olunması gerekiyor.

Ayrıca, bazı illerde (Çanakkale, Balıkesir, Muğla) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar beklendiği için dikkatli olunması önem taşıyor. Bu illerde yağışların şiddetli olabileceği belirtiliyor.