Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın 2024 yılı için yapılan enflasyon raporu sunumunu değerlendirerek, faiz indirimi için yılın son çeyreğine işaret ettiği konusunda yorum yaptı. Kara, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, sunumun ardından faiz indirimi sürecinin muhtemelen yılın son çeyreğinde başlayabileceğini öngördüğünü söyledi.

Altı bankadan faizsiz kredi kampanyası! Detaylar belli oldu Altı bankadan faizsiz kredi kampanyası! Detaylar belli oldu

Ayrıca, sunumun genel değerlendirmesinde, Merkez Bankası'nın döviz kuru politikası ve enflasyonla ilgili veri paylaşımının daha şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Enflasyonun ana eğilimine dair biraz iyimser olduğunu belirterek, enflasyon ataletinin hafife alınmaması gerektiğini önerdi. 

Kara, toplantının enerjisinin olumlu olduğunu ve Başkan yardımcılarının daha fazla görünürlük kazanmasının kamuoyu güvenini artıracağını ifade etti. Ayrıca, Başkan Fatih Karahan'ın teknik alt yapısının sağlamlığının sunumda başarılı olduğunu belirtti ve hazırlık süresinin kısa olmasına rağmen performansının gayet başarılı olduğunu söyledi.