Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 35'e yükseltmesi, ikinci el otomobil piyasasında durgunluğun derinleşmesine neden olabilir. Faiz artışının, bankaların mevduat faizlerini yükselteceği ve yatırımcıların ilgisini diğer finansal araçlara yönlendireceği öngörülüyor. Bu durum, ikinci el otomobil talebinin daha da azalmasına yol açarak fiyatların yüzde 30'a kadar gerilemesine neden olabilir.

Son dönemde ikinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluğun artık tamamen durma noktasına geleceği belirtiliyor. Oto galeri esnafı, talebin ciddi şekilde düştüğünü ve fiyatların hızla gerileyeceğini söylüyor. Fiyatlar, yaklaşık üç ay önce yüzde 10'luk bir düşüşle başlamış, ancak şimdi yüzde 30'lara kadar gerilemesi bekleniyor.

Oto galeri sahipleri, otomobillerin artık yatırım aracı olarak düşünülmediğini ve bankaların cazip mevduat faizleri nedeniyle insanların paralarını otomobillere yatırmaktansa faize yöneldiğini ifade ediyor. Yatırımcıların ikinci el otomobil piyasasından tamamen çekildiği belirtiliyor.

“YATIRIMCI TAMAMEN PİYASADAN ÇEKİLDİ”

Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı Okul bahçesinde bıçaklı kavga: 2 öğrenci yaralandı

Otomobilin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını belirten oto galericiler, "Şu anda bankalar çok fazla faiz verdiği için araca para yatırmak mantıklı olmuyor. Bu parayı faize yatırdığı zaman daha yüksek kazanç elde ediliyor. Yatırımcılar tamamen piyasadan çekildi diyebiliriz. Talep düştükçe fiyat düşecektir. Bu rakam yüzde 40’ları bulmaz bu büyük bir rakam ama yüzde 30’ları bulur. Bu gerileme bir yerde duracaktır. Duracağı zaman aralığına kadar da talep çok fazla olmayacaktır” şeklinde konuştu.