11 Temmuz 2018'de Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" dâhil birçok suç iddiasıyla gözaltına alınmıştı ve 18 Temmuz 2018'de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Tutuklandığı günden bu yana farklı olaylarla gündeme gelen Oktar ve örgütübu kez de Aleyna Tilki' yi daha 13 yaşlarındayken örgüte dahil etme girişimleriyle gündeme geldi.

Aleyna Tilki annesi Havva Öztel' e ait öğrenci yurdunun tanıtımı içn üniversite önünde broşür dağıtırken, kedicik lakablı bir kadının Aleyna Tilki' nin yanına gelerek ona örgüte katılma teklifinde bulunduğu iddia edildi. Olay Aleyna Tilki' nin annesi Havva Öztel' in dikkatli davranması ve durumu fark etmesiyle yaşanabilecek olayların önüne geçmiş oldu.

Ayrıca Adnan Oktarı'ın kedicikleriyle ünlendiği programında Aleyna Tilki ile ilgili söyledikleri ortaya çıktı. Oktar, Aleyna Tilki' nin fotoğrafını açtırarak övgü dolu sözler söylüyor, herkesin onu desteklemsini istiyor.

Videoda Aleyna Tilki hakkında söyledikleri şöyle;

Tatlı şeker bir kız var sanatçı. 

Süper tatlı bu ha çok çok güzel Maşallah.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Kaç yaşında? 

17 - 18

Ama çok çok güzel.

Yaklaştır bakayım yüzünü.

Canım benim, çok güzel, ağzı, burnu, kaş, göz, çok ideal yüz hatları çok güzel.

Gençlerin beğeneceği gibi.

Aleyna Tilki' yi herkes desteklesin benim canımı, baya tatlı ve güzelde.

Baya şeker, çok iyi niyetli hoş bir kıza benziyor.

Son olarak; Mehdilik iddiasında bulunan Oktar, 17 Kasım 2022'de 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.12 Nisan 2023'te İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, ilgili davada verilen hapis cezalarını onadı.