Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni dönemde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği ve yerine düşünülen üç ismin olduğu iddia ediliyor. Erdoğan'ın 28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. tur seçimlerinde yeniden seçilmesinin ardından gözler kabineye çevrildi.

Bakanlıktan KDV oranlarının artırılacağı iddiası ile ilgili açıklama Bakanlıktan KDV oranlarının artırılacağı iddiası ile ilgili açıklama

Mehmet Şimşek'in cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor ve kendisine yapılan teklifi kabul ettiği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ise ikiye ayrılması beklentisi güçlenirken, bu bakanlıklardan birisine Cevdet Yılmaz'ın getirilebileceği öğrenildi.

Öte yandan, gazeteci İsmail Saymaz'ın iddiasına göre, Şimşek'in Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği belirtiliyor. Bu durumda yerine düşünülen isimlerin Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü saat 22.00'de yapacağı kabine açıklamasıyla kesin bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor. Kamuoyu, ekonomi yönetimindeki bu potansiyel değişiklikleri yakından takip etmeye devam edecek.