Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye Başsağlığı Mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye Başsağlığı Mesajı

Analistlet, merkez bankalarının gelecek döneme yönelik para politikası belirsizliklerinin emtia fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirterek, bu hafta önemli merkez bankalarının faiz kararlarının yanı sıra Orta Doğu'dan gelecek haber akışının yatırımcıların odak noktasında olduğuna dikkat çekiyor. Geçen yılın sonlarına doğru güç kazanan önemli merkez bankalarının martta faiz indirimine gidebileceği beklentisi, yılbaşından bu yana açıklanan makroekonomik veriler ve merkez bankası yetkililerinden gelen şahin tonlu sözlerle zayıflamaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta ilk kez faiz indirimine gideceği tahminlerinin yüzde 47'ye düşmesiyle birlikte faiz indirimi beklentileri bir önceki haftaya göre yaklaşık 30 baz puan geriledi. Bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin, Fed'in gelecekteki adımlarına dair önemli sinyaller verebileceği ifade ediliyor. Analistler, verilerin ardından piyasalarda oynaklığın artabileceği uyarısında bulunuyor. Bugün yurt içinde merkezi yönetim borç stoku, yurt dışında ise ABD'de öncü endeks verileri takip edilecek. Teknik açıdan, ons altın fiyatında 2.040 ve 2.060 dolar seviyelerinin direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.