İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Akşener, konuşmasına kendilerini eleştirenlerin taklitlerini yaparak başladı ve "Sizin helal oylarınızla ben Başbakan olacağım. Millet, velinimettir. Seçmen velinimettir" dedi.

Konuşmasında milletin patrondur, seçmenin velinimet olduğunu belirten Akşener, "Siz isterseniz bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e verilirse 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ben de başbakan olacağım demektir" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

Akşener'in konuşmasında yer verdiği bir diğer konu ise FETÖ'ydü. "Biri çıktı dedi ki 'Biz kazanırsak FETÖ kazanacakmış' Ben 8 sene meclis yönettim. Bu 'FETÖ kazanır' diyen abi gelir ve FETÖ'yü övmeye başlar" diyen Akşener, bu tür söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Ayrıca Akşener, diğer siyasi partilerin liderlerine de eleştiriler yöneltti. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerine atıfta bulunan Akşener, "Bakın ne bereketli kadınım. Beni Gabar'a, Kılıçdaroğlu'nun Cudi'ye gömecekti. Gabar'da mezar kazılırken petrol bulundu. Cudi'de ne bulunacak dersiniz, küçük ortak ondan geri kalır mı o da hepimizi gömdü ve sonra dedi ki ipin ucu kaçtı. Bunların vücutlarına birer mermi. Muhteremler kafa gitti kafa" şeklinde konuştu.

Konuşmasında ülkenin sorunlarına da değinen Akşener, "Haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz eden, tacizde bulunulan bir dönemde, kadınlar öldürüldüğünde kıyafeti şöyle, burada neden bulundun denilen bir dönemde 82 puan alıp atanamayıp AK Parti'de dayısı olanların 52 puanla atandığı bir ülkede şöyle tek bir yüzükle başlayıp gemiciklerin dibine vurulmuş bir ülkede yahu arkadaş senin alnını neresi ter temiz. Sizin alınlarınız kapkara" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşması sık sık alkışlarla kesildi.