Uzaktan eğitime geçilmesi sonrasında, AÖF öğrencileri sınavlar hakkında bilgi edinmek amacıyla Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinden resmi açıklamaların yapılmasını beklemekteler. Önümüzdeki kısa süre içinde, bu üniversitelerin sınavların gerçekleştirileceği yöntem hakkında bilgi sunmaları bekleniyor. Önceden, vize sınavlarının online olarak yapılacağı 1 ay öncesinden duyurulmuştu.

Deprem Bölgesi ve Uzaktan Eğitime Geçişin Etkileri

Deprem mağdurları için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının kullanılması kararı nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yapmışlardı. Bu sebeple, AÖF vize sınavları online olarak gerçekleştirildi. Deprem bölgesinde yaşanan sorunların hâlâ tam anlamıyla çözülmemiş olması, final sınavlarının da online yapılma ihtimalini güçlendirmekte.

Bu süreçte, öğrencilerin merakını gidermek için Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinden önemli bir açıklamanın yapılması öngörülüyor. AÖF öğrencileri, sınavların nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi almayı sabırsızlıkla beklemekteler.

AÖF Final Sınav Tarihleri ve Online Gerçekleştirilme İhtimali

IMF'den Türkiye açıklaması IMF'den Türkiye açıklaması

27-28 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi AÖF dönem sonu sınavlarının online olarak yapılma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Fakat, nihai kararı üniversite yönetiminin vereceği biliniyor.