İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda hükümeti ve muhalefeti eleştirerek sert açıklamalarda bulundu. Akşener, kendisini tanıdığını söyleyen siyasilere yönelik ahlaksızlık olarak nitelendirdiği ifadelerle tepki gösterdi.

Erzincan İliç'te yaşanan altın madeni faciasını hatırlatarak sözlerine başlayan Akşener, çevre felaketlerine karşı alınması gereken önlemleri anlattı. İYİ Parti'nin seçime bağımsız olarak girme kararının hem hükümeti hem de muhalefeti tedirgin ettiğini iddia eden Akşener, bu kararın ardından kendilerine yönelik eleştirilere değindi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

MUHALEFETE ELEŞTİRİLER

"Hakkımızda ahkam kesen kesene, parmak sallayan sallayana. Tüm bu gürültünün sebebi de seçimlere hür ve müstakil girme kararımızdır. Ne zaman bir adayımızı açıklasak hem iktidar hem muhalefet panik atak geçiriyor. Bildiğiniz travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar. Her bir arkadaşımızı psikologlara gitmesini öneriyorum. Türkiye'ye zararları oluyor çünkü.

"BUNLAR HEM AHLAKSIZ HEM GERİZEKALI"

Her bir erkek (adam dersem yanlış olur, hepsi adam değil çünkü) benim için 'kendisini çok iyi tanırım' diyor. Bu çok ahlaksız bir şey. Ben bu arkadaşları tanımıyorum. Benim kocam bu arkadaşların eşleri için böyle bir cümle kuramaz. Bunlar hem ahlaksız hem gerizekalı hem de salak.

Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

"EDİ-BÜDÜ SİYASETİ"

İktidar ve muhalefetin birbirini hedef aldığı bir kutuplaşma ortamındayız. Kayıkçı düzenin içindeyiz. Kirli bir orta oyunun tam ortasındayız. Birbirlerini hedef göstererek kolay oy almaya çok alıştılar. Şimdiye kadar aynı zihniyeti, aynı yöntemleri birbirinden farklıymış gibi pazarlayarak koltuk almaya çok alıştılar. Bu edi-büdü siyasetini kaldırıp, dayatılan ezberleri bozulan aday diye pusulaya asılan ceketleri indiren İYİ Parti var. Bu kayıkçı düzene çomak sokan, milletin sesi İYİ Parti var."