Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sarıyer'de bir üniversitede düzenlenen "İstanbul ve Deprem" programında İstanbul'daki olası deprem riskine dikkat çekti. Görür, İstanbul'da kesinlikle 7'den büyük bir depremin olacağını belirterek, Marmara Denizi'nin batı bölgesindeki sismik boşluğa ve Kuzey Anadolu Fayı'ndaki hareketlere vurgu yaptı.

Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da son 250 yılda yaşanan deprem periyodunu hatırlatan Görür, bölgedeki hareketliliğin önemine işaret etti. Özellikle 1912'de Tekirdağ'da ve 1999'da Gölcük'te yaşanan depremlerin ardından Marmara Denizi'nin batı bölgesinde uzun bir süredir büyük çapta deprem olmadığını belirtti.

Kuzey Anadolu Fayı'nın doğudan batıya doğru depremleri taşıdığını vurgulayan Görür, İstanbul'un da bu fay hattı üzerinde olduğunu ve bir depremin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Görür, deprem hazırlığı konusunda siyasetçilere çağrıda bulunarak, sadece bina yapmanın değil, halkın deprem bilincini artırmanın ve altyapıyı güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, İstanbul'da yapılan binaların depreme dayanıklı olup olmadığının yanı sıra, sokakların da açık kalmasının önemine dikkat çekti.