YÖK'ten yeni hamle: 71 yeni program açılıyor YÖK'ten yeni hamle: 71 yeni program açılıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ile Manisa ve Sakarya'da düzenlenen mitingde halka hitap ettiler.

Meral Akşener'in konuşmasından önemli satır başlıkları şöyle:

6457b8744e3fe02018743c83

 "Devlet memurlarının ne olduğunu görüyorum. Polislerin durumu feci. 4 tane öğretmen şekli var. Ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen bir öğretmen daha yaptılar aklımda değil. Böyle bir durum olabilir mi? Öğretmenler kadrolu olacaktır. Canları ister özel sektörde çalışırlar ama ücretliymiş, sözleşmeliymiş olmaz. Bunlar kalkacak. Tarımla ilgili olarak girdiler başından belirlenecek. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki borçlarınız yeniden yapılandırılacak. 2 yıl süre boyunca sadece faizini ödeyeceksiniz. Havza bazlı tarım yapılacak. Burası pamuk yetiştiren bir yer. Sultaniye üzüm vardı, şimdi ne hallerde düşünün. Suriyeliler 2 yıl içerisinde gidecek" ifadelerini kullandı.

"Biz varız, biz."

6457b8744e3fe02018743c85

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  "Gördüğünüz gibi maalesef seçimden başka her şeyi konuşuyoruz. Konuşulmayan tek şey insanların fakirliği, mağduriyeti. Çünkü bunların konuşulması istenmiyor. Denizli'ye gittik, 'Ekmeğimizi bölüşürüz, vatanımızı böldürmeyiz' yazıyor. Hem vatanımızı böldürmeyelim hem de ekmeğimizi bölüşmeden herkes kendi ekmeğinin sahibi olsun. Vatanı bölmek kimin haddine, kim bölüyor vatanı? Biz varız, biz. Bu sistemin bir an evvel değişmesi lazım" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Sakarya Mitingi düzenledi. Mitingde konuşan Akşener: “Recep Bey. sen bu seçimi kaybetmemek için ne kadar yanlış varsa, elinden ne geliyorsa yapıyorsun. Senin sağ elinde Hizbullah var. Bir elinde Hizbullah var. Gaffar Okkan’ın katilleriyle el sıkıştın. Diğer elinde PKK var. Kanlı terör örgütü PKK var sol elinde. İkisiyle de el sıkıştın. Apo’ya yalvarıyorsunuz. Apo’yla akraba olmuşsunuz. ‘Bizim Mehmet’ diyorsunuz kardeşine. Kandil’le 50 bin tane dümen var aranızda. Buradan ilan ediyorum. Biz iktidar olduğumuzda Kandil’i dümdüz edeceğiz, dümdüz. Çıksın söylesin bakalım 'PKK kanlı ve ayrılıkçı eli silahlı hain terör örgütüdür, sonuna kadar mücadele etmek haktır. PKK’lıya müsamaha göstermek yanlıştır' desin. Bana PKK'lı diyor. Ben PKK’lıysam ne iş yapıyorsunuz kardeşim ? Devletin polisi beni koruyor. O şerefli Türk polislerine beni korutup, bana PKK’lı diyorsunuz. Gereğini yapsanıza” diye konuştu.