Menzil cemaatinin lideri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni, İstanbul Pendik'teki özel bir hastanede yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. 74 yaşındaki Abdulbaki Erol'un cenazesi, kara yoluyla Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Köyde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 250 bin kişi katıldı.

Abdulbaki Erol'un cenazesi, Menzil köyünde düzenlenen törenin ardından aile mezarlığına defnedildi. Cenaze namazına Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda kişi katıldı.

MD7mBztOAkKeIGF73VDPKw

ABDULBAKİ EROL KİMDİR?
 

Seyyid Abdulbaki Elhüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Menzil köyünde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni olan Abdulbaki Erol, dini eğitimini Adıyaman, Siirt ve Van'da almıştır. Babasının vefatından sonra cemaat lideri olan ağabeyi Muhammed Raşid Erol'un vefatıyla liderlik görevini üstlenmiştir. Abdulbaki Erol, yedi çocuğu bulunan bir aileden gelmektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi