Memur-Sen, Meclis'e sunulan memur maaş zammı kanun teklifiyle ilgili üç önemli eksiklik olduğunu belirterek düzeltme taleplerini iletti. En düşük memur maaşının düzeltilmesi, işçi-memur maaş eşitliği ve seyyanen zamın emeklilere de yansıtılması konularında düzeltme taleplerinde bulundu.

Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22 bin 17 lira olmadığını, 15. derecede hizmetli bekar memurun en düşük maaşı aldığını belirtiyor. Mevcut maaşın 10 bin 466 lira olduğunu ifade eden Memur-Sen, bu tutarın zam sonrası 20 bin 517 lira olacağını ve bu durumun düzeltilmesini talep ediyor.

İkinci talep ise kamu işçilerinin maaşıyla memur maaşlarının eşitlenmesi yönünde. Kamu işçilerinin en düşük maaşının temmuz ayındaki yüzde 15 zamla 26 bin liraya çıkacağını belirten Memur-Sen, en düşük memur maaşının da bu seviyeye yükseltilmesini istiyor.

Ayrıca Memur-Sen, memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zamın emeklilere de yansıtılmasını talep ediyor. 2 milyon 300 bin memur emeklisinin mağduriyet yaşayacağını belirten Memur-Sen, seyyanen zamın yürürlük tarihini 1 Temmuz olarak değiştirilmesini istiyor. Şu anda yürürlük tarihi olarak belirlenen 15 Temmuz, memurların yarısını alacakları bir tarih olması sebebiyle talep edilen düzeltme yapılmasını istedi.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi