Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim kampanyası sürecinde vatandaşların en çok dile getirdiği üç soruna dikkat çekerek, çözüm çalışmalarının başladığını açıkladı. Antalya'da yapılan genel bir değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, vatandaşların fahiş kira artışları, tarım teşviklerinden yeterince faydalanamama ve elektrik altyapısındaki eksiklikler konularında endişelerini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, öncelikli olarak Antalya'daki fahiş kira artışlarını ele aldı. Rusya-Ukrayna savaşı ve depremler gibi krizlerin yanı sıra fırsatçıların da kurnazlığının bu sorunu derinleştirdiğini belirtti. Çavuşoğlu, bu durumun ahlaki ve insani olmadığını vurgulayarak, yasal düzenlemeler ve ilave tedbirlerle gereken adımların atılacağını ifade etti. Büyük şehirlerdeki memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacağını ve TOKİ aracılığıyla yeni konutların inşa edilerek arz-talep dengesinin sağlanacağını vaat etti.

İkinci olarak, bazı ilçelerin tarım teşviklerinden yeterince faydalanamamasının bir sorun olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Tarım Bakanlığı ile görüşmeler başlattıklarını ve çözüm için çalışmalara hemen başladıklarını belirtti.

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Üçüncü olarak, elektrik altyapısındaki eksiklikleri gidermek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, vatandaşların elektrikle ilgili sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atacaklarını ifade etti.

Antalya'dan milletvekili seçilen Çavuşoğlu, partisinden seçilen diğer Antalya milletvekilleri ve Cumhur İttifakı içindeki partilerin il başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bu sorunların çözümü için bir araya geldiklerini ve çalışmalara başladıklarını belirtti.