Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7500 TL yapmasının ardından gözler memur maaş zammına ek bir zam gelip gelmeyeceği gündeme bomba gibi oturdu. Memurların gelir düzeyinin düştüğü şu günlerde ek bir zam yapılacağı kulis bilgileri arasında yerini korumaya devam ediyor. İddialar Erdoğan'ın 1 Mayıs'ta memura ek zam müjdesi vereceği konuşuluyor. İşte detaylar...

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

 Memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 25 zam yapılmış, ancak daha sonra yüzde 30'a revize edilmişti.  Memurlar, alım güçlerinin ciddi oranda azaldığına dair endişelerini dile getirerek, ek bir zam talep ediyorlar.

Çeşitli basın kuruluşlarında  yer alan haberlere göre seçim öncesi ek bir zam yapılacağı söyleniyordu, ancak deprem felaketi nedeniyle zam ertelendi. Memur-Sen Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurlar için müjdeler açıklaması bekleniyor, ancak zam oranı henüz belli değil.

İddialara göre, zam oranı yüzde 10-15 veya seyyanen olabilir ve bu da 2000-3000 TL gibi rakamlara denk gelebileceği iddia ediliyor.