Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak. Bu görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini temsil etmek üzere yetkili konfederasyon olan Memur-Sen görev yapacak.

Memur-Sen, çalışmalarını hızlandırarak 120 maddelik teklifini oluşturdu. Bu teklif içinde 74 yeni madde, 29 korunması gereken madde ve 17'si geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan madde bulunuyor. Maaş artış oranlarına ek olarak, kira yardımı gibi konular da 120 maddelik teklif içerisinde yer alıyor. Memur-Sen, bu teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak ve aynı gün teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, bu toplu sözleşme müzakeresinin doğrudan 8 milyonu aşan bir kesimi ilgilendirdiğini belirtiyor. Bu toplu sözleşmede, maaş artışlarından, göstergelere göre belirlenen 65 yaş aylığı, engelli maaşları ve evde bakım maaşlarına kadar birçok konunun ele alınacağı ifade ediliyor.