Kamu çalışanlarını temsil eden Memur-Sen sendikasının Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Görüşmeler 1 Ağustos tarihinde başlamış ve Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen ve KESK gibi sendikaların katılımıyla sürdürülmüştü. Ancak son görüşme öncesinde Türkiye Kamu Sen, masadan ayrıldığını belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

Dün akşam gerçekleştirilen son görüşme sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basın açıklaması yaparak görüşmelerin sonucunu duyurdu. Yalçın, yapılan görüşmeler sonucunda toplam 341 madde üzerinde anlaşma sağlandığını ve bu maddelerin 11 farklı hizmet kolunu kapsadığını ifade etti. Ayrıca, genel konularda da 50 madde üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti.

Ali Yalçın, oransal zam konusunda ise tam bir anlaşma sağlanamadığını ve bu konunun hakem kuruluna taşınacağını açıkladı. Yani, memur ve kamu çalışanlarının zam oranlarına ilişkin son kararı hakem kurulu verecek.

Başkan Yalçın, açıklamasında, ''7. Toplu Sözleşme 11 hizmet kolunda 291 madde üzerinde mutabakatla, genelde 50 maddelik toplantı tutanağıyla sonuçlandı. Oransal zam ve bazı tekliflerimize Hakem Kurulunda karar verilecek.'' ifadelerini kullandı.