14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan birinin cumhurbaşkanı seçilebilmek için gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na destek adına Memleket Partisi'nden de açıklama bekleyen CHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da aralarında bulunduğu bir heyeti Muharrem İnce'yle görüşmeye gönderdi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, bu kapsamda kendisine Zeydan Karalar tarafından verilen bilgileri aktardı.

Küçükkaya'nın aktardığına göre Zeydan Karalar'ın, Muharrem İnce'den Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi  kamuoyuna bir açıklama yapmasını istediği belirtildi. İnce'nin ise Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermenin içinden gelmediğini söylediğini şu sözlerle anlattı:

"Dün Zeydan Karalar Aradı beni. O sırada Muharrem İnce’ye gidiyorlardı. Bilgi vereyim dedi ama sende kalsın dedi.

Sonra ben onu bir daha aradım. Ne oldu dedim Muharrem İnce meselesi. Ona anlattık anlattık “ben hastayım, annem hasta beni hasta ettiler mahvoldum ben” dedi.

"Destek vermek içimden gelmiyor"
Zeydan Başkan da demiş ki “Senin getireceğin oy belki yarımdır belki azdır geçtim. Sen Ümit Özdağ benzeri bir açıklama yaparsan küstürdüğün, hayal kırıklığına uğrattığın kitle ile barışabilirsin.”

Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu

Muharrem İnce de demiş ki, aynen Zeydan Karalar’dan duyduğum gibi aktarıyorum; ‘İçimden gelmiyor."