Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek, devir teslim töreniyle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Şimşek, görevi devralırken yaptığı konuşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olacağını belirtti. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneğinin olmadığını vurgulayan Şimşek, kurala dayalı ve öngörülebilir bir Türkiye ekonomisinin refaha ulaşmada anahtar olduğunu ifade etti.

Mehmet Şimşek, daha önce 29 Ağustos 2007 - 1 Mayıs 2009 yılları arasında bakanlık görevi yürütmüştü. Devir teslim töreni, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Dikmen yerleşkesinde gerçekleşti. Törende konuşan Nureddin Nebati, görevini devretmek üzere bir araya gelmenin önemine vurgu yaparken, Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti. Nebati, görevi süresince milletin ortak menfaatlerini gözeterek hizmet ettiğini belirtti.

Mehmet Şimşek ise konuşmasında, toplumsal refahı artırmayı hedeflediklerini ve bunun için şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun önemli ilkeler olduğunu söyledi. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Şimşek, kurumsal kaliteyi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceklerini ifade etti.

Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu

Bakan Şimşek, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplin sağlanması ve fiyat istikrarının temel hedefleri olduğunu dile getirdi. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, yapısal dönüşümün hızlandırılması ve cari açığın azaltılmasının önemine değinen Şimşek, Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olacaklarını belirtti.

Devir teslim töreni, Nebati ve Şimşek'in birbirlerine çiçek takdim etmesiyle sona erdi.