Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılanan yeni kabinede iki bakan haricinde diğer tüm bakanların ismi değişti. Ordu'dan milletvekili seçilen Mahmut Özer yerine yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu.

Milli Eğitim Bakanlığında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Mahmut Özer:" En büyük fedakarlığı yapan aileme teşekkür ederim. Kıymetli yol arkadaşım Nebahat Hanım'a teşekkür ediyorum. Bakanlığım süresince beni görmeme fedakarlığını gösteren çocuklarıma teşekkür ediyorum. Rabbimden tek duam vardı, girdiğim gibi çıkabilmek. Allah'ıma hamdediyorum duamı kabul ettiği için. Yusuf Hocam'ın bakanlığını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı" hedefinin altını çizerek "Türkiye Yüzyılı iddiamızda samimi isek bunun adımlarının atılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığıdır, milli eğitim sistemidir. Bütün gücümüzle bu mücadeleyi yürüteceğimizi taahhüt ediyorum. 2018'den beri görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi

647c5c004e3fe119b83780a3

"Türkiye Yüzyılı iddiamızda samimi isek bunun adımlarının atılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığıdır, milli eğitim sistemidir."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Bu salonda sıkıntılı toplantılar yaptığımız gözümün önünden geçti. Maariftik mücadelesi sadece bakanlık bürokratı olarak yürütülecek mücadele değil. Bizi bu göreve layık gören cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Attığımız her adımdan onun destekleri ile bu adımları attık bundan sonra onun destekleri ile güzel şeyler yapacağız. 2018'den itibaren çok şey değişti. Siyaset ve bürokraside birçok paradigma değişti ve değişmek zorunda. Türkiye Yüzyılı iddiamızda samimi isek bunun adımlarının atılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığıdır, milli eğitim sistemidir." diye konuştu.