TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda AK Parti'nin grup önerisi kabul edilerek Meclis'in 27 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmasına devam etme kararı alındı. Öneriye ilişkin görüşmelerde ise çeşitli konular ele alındı.

İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirerek, Türkiye'nin büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını savundu. Türkkan, Suriyeli sığınmacıların doğum oranının Türk vatandaşlarınınkinden daha yüksek olduğunu ve gelecekte bu durumun Türkiye için sorunlar yaratabileceğini ifade etti. AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise Türkiye'nin binlerce Suriyeliye kapılarını açtığını ve kamu güvenliğinin sağlandığını belirtti.

YSP'nin "Kobani davası" ile ilgili grup önerisi tartışmalara neden oldu. YSP Mersin Milletvekili Ali Bozan, davayı kurgu olarak nitelendirerek, dönemin iktidarının yargıya talimat verdiğini iddia etti. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise yargı süreçlerine müdahale olmadığını ve olayın ciddi bir başkaldırı girişimi olduğunu vurguladı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise 6-8 Ekim olaylarını hatırlatarak, bu olayların Türkiye'nin toplumsal barışını tehdit ettiğini söyledi. YSP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Son olarak, AK Parti'nin Meclis'in çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri gündemin ön sıralarına alındı ve Meclis'in çalışmaları 27 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi