Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri öncesi yaptığı açıklamalarda bir dizi konuya değindi. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın memur maaşlarına yapılacak artış oranının belirlendikten sonra sosyal destek programlarında da artışlar olacağını belirtti.

Bakan Göktaş, sosyal medya üzerinden yapılan bir çağrıda 15 yaşındaki bir çocuğun zorla evlendirildiğine dair ihbarda bulunulması üzerine Bakanlık olarak derhal harekete geçtiklerini ve ilgili kişinin kurtarıldığını ifade etti. Ayrıca, erken yaşta evliliklere karşı olduklarını ve 16 ve 17 yaşlarında yapılan evliliklerin dahi kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Aile Destek Programı hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, programın son 12 ayda 3,7 milyon haneye toplamda 40 milyar lira destek sağlandığını belirtti. Programın kapsamının genişletildiğini ve bir yıl daha devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek memur maaş artış oranının sosyal destek programlarında da artışlara yol açacağını dile getirdi. Bu artışlardan yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli bakım aylığı, silikozis aylığı, kronik hastalıklarla ilgili destek programları ve vefat yardımının etkileneceğini söyledi.

Öğretmenler İçin İl Dışı Yer Değişikliği Başvuru Süreci Başlıyor! MEB İl Dışı Tayin Başvurusu Nasıl Yapılır? Öğretmenler İçin İl Dışı Yer Değişikliği Başvuru Süreci Başlıyor! MEB İl Dışı Tayin Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti ve AK Parti iktidarları olarak verilen sözleri her zaman yerine getirdiklerini vurguladı. Aile ve Gençlik Bankası'nın farklı bakanlıkları da ilgilendiren bir konu olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi