Milli Eğitim Bakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlerine önemli bir uyarı yaparak öğretmenlerin sınav görevlerine gelmemesi durumunda alınacak önlemler hakkında bilgilendirme yaptı.

İsveç'in NATO üyesi olacağı tarih resmen belli oldu! İsveç'in NATO üyesi olacağı tarih resmen belli oldu!

Yapılan uyarıda, sınav görevine gelmeyen öğretmenlerin sayısının arttığı ifade edildi. Bu öğretmenlerden raporlu olanların, görevli oldukları okullar tarafından AÖK Sınavları MEBBİS sisteminden çekilmeden (9 gün içerisinde) öğretmenin kişisel MEBBİS hesabına raporların işlenmesi gerektiği belirtildi.

Uyarıda, raporların zamanında MEBBİS'e işlenmemesi durumunda öğretmenlerin sınav cezalısı olarak gözükeceği vurgulandı. Ayrıca, öğretmenlerin 1 ay içerisinde dilekçe ile okula başvurması ve okul müdürlüklerinin de 45 gün içerisinde sınav cezalarını kaldırma süresinin dolmasıyla birlikte, Bakanlık tarafından 75 gün sonra kısıtlama getirileceği bilgisi paylaşıldı. Bu tarihten sonra sınav cezalarının kaldırılamayacağına dikkat çekildi.

Öğretmenlerin bu süreçte gerekli hassasiyeti göstermeleri ve raporlarının zamanında işlenmesi önem arz etmektedir. Aksi takdirde, sınav görevlerinden alınan cezaların uzun süreli etkileri olabileceği belirtildi.