Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kurum Açma, Kapatma, Ad Verme, Tahsis, Taşınma, Kiralama İş ve İşlemleri Semineri” 30 Mart – 3 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Açılış Gaziantep’te Yapıldı
Seminerin açılış programı, 30 Mart 2026 tarihinde Gaziantep Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapıldı. Programa, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Hakan Düzen, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Adem Karabıyık ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı katıldı.
81 İlden Yoğun Katılım
Türkiye genelinde 81 ilden gelen temel eğitimden sorumlu şube müdürü ve şeflerin katılım sağladığı seminerde, eğitim kurumlarına yönelik idari süreçlerin daha etkin ve mevzuata uygun yürütülmesi hedefleniyor.
Seminer kapsamında, kurum açma ve kapatma süreçlerinden isimlendirme işlemlerine, tahsis, taşınma ve kiralama işlemlerine kadar birçok başlıkta bilgilendirme yapılacak. Programın 3 Nisan’a kadar devam edeceği bildirildi.





