Milli Eğitim Bakanığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri" için görevlendirme süreci ile igili 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne  resmi yazı yolladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Resmi yazıda;

Millî Eğitim Bakanlığı, FATİH Projesi'nde önemli bir rol oynayacak olan "Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri"nin görevlendirme esaslarını ve görevlerini belirledi. İlgili yönergelere dayanarak, bu öğretmenlerin görevlendirilmesi ve süreçleri titizlikle planlanıyor.

Görevlendirme süreci Ek-1 belgesinde yer alan esaslara göre yürütülecek ve BT rehber öğretmenlerin görevleri Ek-2 belgesinde detaylandırılmıştır. Ayrıca, bu sürecin sağlıklı yürütülmesi için görev başvuru formu (Ek-3) ve faaliyet raporlama formu (Ek-4) kullanılacaktır. BT Rehber Öğretmenleri aylık çalışmalarını raporlamak için Ek-5 belgesini dolduracaklardır.

Görevlendirmeler, FATİH Projesi BT Rehber Öğretmenlerinin kadrolarının bulunduğu okullar tarafından ödenecek ek ders ücretleriyle birlikte gerçekleştirilecektir. Bu süreç, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16. Maddesi uyarınca yürütülecektir.

İlgili illerde yapılacak görevlendirmeler sırasında belirtilen hususlara titizlikle dikkat edilerek, BT rehber öğretmenlerin bilgileri MEBBİS Görevlendirme ekranına BT rehber öğretmeni olarak işlenecektir. Ayrıca, görevlendirilen BT Rehber öğretmenlerin listesi Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne resmi bir yazı ile iletilmelidir.

İşte o resmi yazı...

ddd-2