Kamudanhaber- Özel Haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'na yönelik resmi yazısına göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için önemli bir duyuru yapıldı.

Yazıya göre, 2024-YKS'nin 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirileceği ve sınavla ilgili temel ilkelerin belirtildiği kılavuzun Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından onaylandığı ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığı belirtildi. Bu kapsamda, 2024-YKS'ye başvuran adayların eğitim bilgilerini 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kontrol ederek onaylamaları gerektiği vurgulandı. Eğer adayların bilgilerinde eksiklik veya hata bulunursa, bu durumun 23 Temmuz 2024 tarihine kadar MEB e-Okul sisteminde düzeltilmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, 2023-2024 öğretim yılı ortaöğretim kurumları okul birincisi bilgilerinin 11 Temmuz 2024 tarihinde MEB e-Okul sistemi üzerinden elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacağı ve adayların bu bilgileri 12-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında kontrol etmeleri gerektiği belirtildi. Gerekli düzeltmelerin de 23 Temmuz 2024 tarihine kadar MEB e-okul sistemi üzerinden yapılması gerektiği vurgulandı.

Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin Citi'den Türk lirası için flaş açıklama: Dolar karşısında uzun vadede TL'yi tercih edin

Yazıda ayrıca, adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının ÖSYM'ye yapacakları değişiklik veya düzeltme taleplerine işlem yapılamayacağı, bu nedenle eğitim bilgilerinin belirtilen tarihlerde MEB e-Okul sisteminde yer almasının öneminin altı çizildi.

Söz konusu iş ve işlemlerin süresi içinde tamamlanması ve mağduriyet yaşanmaması için ilgili milli eğitim müdürlükleri ve eğitim kurumu yöneticilerine gerekli tedbirlerin alınması ve takibinin yapılması istendi.

İşte o resmi yazı...