Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme yönetmeliği  5 Şubat 2021 tarihli resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi .

Yönetmeliğe en sert eleştiri Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez’den geldi .

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda ; Yönetici atama yönetmeliğinden haberinin olmadığını , Bu yönetmeliği tasvip etmesinin mümkün olmayacağını, Üniversiteleri dışlayan anlayışla eğitim yöneticisi yetiştirilemeyeceğini açıklamıştı .

İşte o twitler 


Bu twitlerden sonra bir twit daha atan Burhanettin Dönmez ; 

“Öğretim üyeliği en saygın mesleklerden biridir. Bir süre için yöneticilik görevi olan öğretim üyeleri rolüm neyse ben o’yum anlayışı İle mesleklerine ve meslektaşlarına  saygısızlık etmemeli.” dedi.

İşte o twit 

Talim Terbiye Kurulu başkanı bu twitiyle yönetici atama eleştirilerini bir adım öteye götürerek Bakan ve Bakanlık bürokratı arkadaşlarını eleştirdi.

Bir süre için yöneticilik görevi alan arkadaşlar derken kimi kastetti ?

Bakan Ziya Selçuk akademisyen ve yönetici ;
Bakan yardımcısı Mustafa Safran akademisyen ve yönetici ;
Bakan yardımcısı Mahmut Özer akademisyen ve yönetici ;
Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı akademisyen ve yöneticidir .

Talim Terbiye Kurulu başkanı Burhanettin Dönmez’in bu twitleriyle içerde bürokrasi ve Bakanlık katıyla ciddi bir hesaplaşma olduğu algısı oluşuyor ...

Sonuç olarak ; Bakan Ziya Selçuk’un göreve getirdiği bürokratların kendi içerisinde ciddi bir hesaplaşma içinde olduğu sosyal medyaya yansıyor...

Bu kavganın sosyal medya üzerinden olması da Bakan Ziya Selçuk’a ve Ak Parti’ye zarar veriyor.

İLGİLİ HABER...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.