Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme yönetmeliği  5 Şubat 2021 tarihli resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi .

Yönetici atama yönetmelik taslağını Kamudanhaber sitemizde yayınlamış ve taslak yönetmeliğe mülakatında ekleneceğini dile getirmiştik.

Yönetici atama yönetmeliğine mülakat eklenerek yürürlüğe girdi .

Yönetici atama yönetmeliğine gelen eleştirileri ve yönetmelik değerlendirmesini Kamudanhaber sitemizde yorumlayacağız.

Yönetici Atama yönetmeliğine ilk kez Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan bir bürokratın itiraz edip eleştirdiğini tarihe not düşme adına bu habere öncelik verdik .

MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez yönetici atama yönetmeliğini Twitter hesabından eleştirdi .

Burhanettin Dönmez’in twitleri


Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez , Twitter üzerinden Milli Eğitim Bakanlığını ve Bakan’ını akademisyenlere ve halka şikayet ediyor .

“Ben bu yönetmeliği hiç görmedim .Tasvip etmem mümkün değil diyor.”

Burhanettin Dönmez , sosyal medyada ADALET arıyor.

Bakan Ziya Selçuk’a bir telefon kadar uzaktan olan bir bürokrat sosyal medya üzerinden kendi kurumunu şikayet ediyor !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve getirdiği bürokratlara yerini hatırlatması gerekiyor.

Burhanettin Dönmez’e sen artık üniversite de hoca değilsin , Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan bürokratsın demesi gerekiyor.

Yönetici atama yönetmeliğini sendikalar , STK’lar , medya , akademisyenler eleştirebilir; Milli Eğitim Bakanlığında politika yapıcı pozisyonda görev alan bir bürokrat sosyal medya üzerinden eleştiri getiremez !

Talim Terbiye Kurulu gibi çok hassas ve önem arz eden bir kuruma başkanlık yapan kişinin öncelikle devlet adabı ve bürokratik teamülleri bilmesi gerekir !

Burhanettin Dönmez’in başkanlık yaptığı kurumun adı :Talim Terbiye Kuruludur !

Terbiyenin anlamı ise ; adabı muaşeret, adap,edep,görgü,yol erkan, yordam, eğitim , tahsil,tedrisat demektir !

Bürokratik terbiyesi olmayan bir kişinin bu kurumu temsil etmesi devlete ve ülkeye zarardır !

Burhanettin Dönmez ; İçerde her türlü eleştiriyi yapabilir, Fikrini söyler ve mücadele eder !

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bir politika belirlemiş ve bunu da kamuoyuna deklare etmişse ; Bir bürokratın Milli Eğitim Bakanlığı politikaları hakkında sosyal medya üzerinden eleştiri yapma hakkı ve yetkisi yoktur !

Bürokraside kol kırılır yen içinde kalır dedikleri tabir işte tam da budur !

Talim Terbiye Kurulu başkanı kendisini hala Malatya’da görev yapan bir akademisyen mi zannediyorda sosyal medya üzerinden Bakanlık politikalarını ve Bakan’ı eleştiriyor !

Akademisyenler çıkan yönetmeliği eleştirebilir , fikrini söyleyebilir çünkü onlar politika belirleyici olarak sorumluluk makamlarında oturmuyorlar. 
Sırtlarında yumurta küfeleri taşımıyorlar !

Milli Eğitim Bakanlığında kurum kültürü, devlet adabı ve hiyerarşik yapı iflas etmiştir !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da en büyük imtihanı , Milli Eğitim Bakanlığını , devlet adabını, kurum kültürünü ve hiyerarşisini bilmeyen kişileri çok yüksek makamlara getirmiş ve en büyük zararı da onlardan görmektedir !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un böyle bürokratları olduğu sürece dışarda muhalefet ve düşman aramasına gerek yoktur ...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bey’e bir tavsiyede bulunmak istiyoruz ...

Bakan , bu bürokratlarla göreve devam edecekse şayet ; Milli Eğitim Bakanlığının yaşayan efsanesi eski müsteşar yardımcısı Salih Çelik’i , Amerika’dan davet ederek bu bürokratlara devlet adabı, bürokratik yapı, adabı muaşeret konularında hizmet içi eğitim verdirmesi gerekiyor !

Allah, Bakan’ın yardımcısı olsun demekten başka da diyecek söz bulamıyoruz ...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.