TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verme sürecinde kullanılacak yeni bir modülü aktif hale getirdiğini duyurdu. Bu kapsamda, ödül adayı personelin değerlendirme işlemleri, MEBBİS ortamında kullanıma açılan "Ödül Değerlendirme Modülü" üzerinden gerçekleştirilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamada, ödül almaya aday personelin değerlendirme sürecinin, disiplin amirleri ve komisyonlar tarafından yürütüleceği belirtildi. Değerlendirmelerin, modülün ilk defa kullanıma girmesi nedeniyle 7 Temmuz 2023 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığı bildirildi. Aynı şekilde komisyon değerlendirmelerinin de aynı ayın sonuna kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Yeni modülün kullanılmasıyla birlikte, ödül adayı personelin değerlendirme sürecinin daha şeffaf ve etkin bir şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. MEBBİS üzerinden gerçekleştirilecek değerlendirmelerde, disiplin amirleri ve komisyonlar ilgili yönergeye uygun olarak hareket edecek ve aday personelin başarı durumunu objektif bir şekilde değerlendirecektir.