MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre, işçi alımı başvuruları 27 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, adayların 5 gün içinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Adaylar arasından yapılacak seçim, en az ortaöğretim mezunları arasından kura yöntemiyle gerçekleştirilecek. İlan kapsamında belirtilen kadrolar arasında matbaa işçisi, elektrik elektronik teknisyeni, makine teknisyeni, özel güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve mobilya montajcısı pozisyonları bulunuyor.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Kura ve Atama Detayları

Kura yöntemiyle yapılacak olan personel alımında, adayların ilan şartlarını karşılaması ve belirtilen tarihler arasında başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. Adaylar, 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında gerekli belgeleri teslim etmeli, 22-26 Nisan 2024 tarihlerinde belge kontrol sürecine katılmalıdır. Kura çekimi ise 29 Nisan 2024 tarihinde noter huzurunda yapılacak.

Önemli Uyarılar ve Bilgilendirme

İŞKUR üzerinden yapılacak başvurularda, adayların sadece bir ilana başvuruda bulunabilecekleri belirtilmiştir. Ayrıca, kura çekimi sonucunda belirlenecek adayların, sınav günü ve yerine ilişkin duyurular MEB'in resmi internet sitesinden yapılacak. Kura sonucunda seçilen adayların, belirlenen tarihlerde belgelerini teslim etmeleri ve sonrasında ilgili prosedürlere uymaları gerekecek.