Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" başladı. Eğitimler, 15 Anadolu imam hatip lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor ve 22 program ve 16 tema içeriyor.

Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor Beyaz Saray , İsrail'i Yalnız Bırakmıyor

MEB'nin açıklamasına göre, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla düzenlenen eğitimler, ilmi, manevi, edebi, kültürel, sanatsal ve mesleki gelişim konularını içeriyor.

Eğitim programı, çeşitli okumalar, seminerler, konferanslar, söyleşiler ve sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri kapsıyor. Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, yaptığı değerlendirmede, öğretmenlerin akademik ve sosyal gelişimlerinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin birikimleriyle öğrencilere katkı sağlayabileceğini belirten Gül, bu tür etkinliklerin olumlu etkilerini öğrenciler üzerinde göreceklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan öğretmenlere ve ev sahipliği yapan okullara teşekkür eden Gül, etkinliğin 28 Temmuz'da sona ereceğini belirtti.