Kamudanhaber/özelhaber

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 13.10.2023 tarihli "13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi" konulu resmi yazıda Öğretmenlerin Mesleki Çalışmalarının 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda yapılacağı bildirildi. Seminer çalışmalarının okullarda 09:30-13:00 saatleri arasında belirlenen program kapsamında yüz yüze yapılacağı açıklandı.

Seminerin çevrimiçi yapılacağından hareketle tatil planı yaparak bir kısmı bilet alan öğretmenler mağduriyet yaşayacaklar. Ayrıca 1 milyon 200 bin öğretmen bir haftalığına çocuklarını bırakacak bakıcı bulamayarak çocuklarını okula getirecekler. Geçmiş örneklerden bilindiği üzere halden anlamayan bazı müdürler sorun çıkarabiliyorlar. Bunun yanında seminer programına bakıldığında Millî Eğitim Bakanlığının semineri çevrimiçi olarak vereceği görülüyor. Mademki çevrimiçi seminer verilecek; o halde öğretmenler neden okula geliyorlar? Semineri evlerinden izleyemezler mi? “Ben yaptım oldu.” şeklindeki uygulamanın anlamsızlığı ve mağduriyetlere yol açacağı ortadadır. Eğer Bakan Bey’in bir programda sorulan soruya verdiği cevaptan da anlaşıldığı üzere önümüzdeki dönem ara tatillerin kaldırılması düşünülüyorsa o zaman zaten devam etmeyecek bir uygulama da ısrar niye?

Eğitimin öğretmenlerin çabasıyla gelişeceği düşüncesinden hareketle öğretmenler odası buluşmaları ile öğretmenlerin görüşlerine değer verdiğini ortaya koyan Sayın Bakan'ın bu kararı gözden geçirmesinde fayda görüyoruz.