Kamudanhaber - Özel Haber 

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı sonuna kadar 40 bin yeni anasınıfı ve 3 bin anaokulu açmayı planlıyor.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını artırmak isteyen Bakan Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı’nın mahiyetinde büyük bir yatırım ve dönüşüm programı başlattı …

Kamudanhaber sitesi olarak Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamaları konusunda nasıl bir yol haritası izleyeceğini Ankara kulislerinde araştırdık.

Bakan Mahmut Özer, başta okul öncesi olmak üzere ciddi bir öğretmen ataması daha yapmak istiyor.

Bu konuda Sezar’ın hakkı Sezar’a diye teslim ederek, Mahmut Özer’in, Bakanlık koltuğuna ilk oturduğu günlerde 15 bin öğretmen atama kontenjanı aldığı ve atamaları gerçekleştirdiği, yine altı ay dolmadan başta okul öncesi öğretmenleri olmak üzere toplamda 30 bin yeni öğretmen atama kadrosu istediği ve bu müjdenin Nisan ayında geleceği bilgisine ulaştık .

Mahmut Özer’i tek kelime öğretmen atama konusunda ortaya koyduğu irade ve çaba için tebrik ediyoruz.

Okul Öncesi 10 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yeni açılacak anaokulu ve anasınıfları için 10 bin yeni öğretmen kadrosunu bizzat Cumhurbaşkanı’ndan istedi.

2021 KPSS puanıyla 10 bin yeni okul öncesi öğretmen ataması yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı en son 2009 yılında 10 bin sözleşmeli okul öncesi ataması gerçekleştirmişti.

2022 yılında da yine 2021 KPSS puanıyla 10 bin yeni okul öncesi sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak.

Okul öncesi sözleşmeli 10 bin öğretmen ataması dışında diğer branşlar İçin 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha planlanıyor.

Bakan Mahmut Özer, öğretmen atama konusunu bizzat sayın Cumhurbaşkanı’na iletmiş durumda…

Cumhurbaşkanlığı , Milli Eğitim Bakanlığından norm kadroları istedi bilgisine de ulaşmış bulunuyoruz.

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı 2021 KPSS puanıyla 10 bin okul öncesi sözleşmeli öğretmen ataması planlıyor. Duyuru tarihi olarak Nisan ayı planlanıyor. Duyuruyu bizzat Cumhurbaşkanı’nın açıklaması bekleniyor . 

Yine KPSS 2021 puanıyla okul öncesi öğretmen ataması dışında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha planlanıyor . Bu duyurunun Nisan ayı içerisinde gelmesi planlanıyor. Öğretmen atamalarının Ağustos ayında yapılması bekleniyor.

Öğretmen atamaları konusunda son sözü Sayın Cumhurbaşkanı söyleyecek.

Bakan Mahmut Özer’in 10 bini okul öncesi öğretmen olmak üzere toplamda 30 bin yeni öğretmen ataması için aylardır verdiği uğraşın sonuca ulaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.