Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan satır başlıkları şöyle:

"Gençler bir insanı durup dururken sevmiyor"

Mansur Yavaş, gençlerin Ekrem İmamoğlu ve kendisine duyulan sevgi ve takdiri fark ettiğini belirterek şöyle dedi: "Gençler 'Biz seni veya Ekrem Bey'i istiyoruz, aday olun' diyor. Böyle bir siyaset yok. 6'lı Masa derse tamam ama tek başına işin içerisine girmek macera oluyor. Bir de sandık güvenliği sorunu var. 2014 yılı seçiminin mağduruyum ben. Seçim kurulu benim dönemimde verdiği kararın aksini referandumda verdi. Mühürsüz tutanaklar geçerlidir dedi. Mühürsüz oy pusulalar sayıldı. Gençler bir insanı durup dururken sevmiyor. Demek ki gençler bizim hareketlerimizden siyaset tarzımızdan hoşlarına giden bir şey var."

"BEN ÜLKÜCÜYÜM"

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olarak istenmesine şöyle dedi: "Daha önce de oldu. Bize uzaktan uzağa aday olmalı diyenler falan oldu. Sayın Özdağ da böyle açıklama yapmıştı. O anda diyecek bir şey bulamıyorsunuz. Teveccüh edilmeniz bir yana mensup olduğunuz bir yer. 'Ben 6'lı Masa'nın iradesi dışında bir şeye girmem' demiştim. Artık masada konuşulanlar nedeniyle böyle açıklama oldu. Ben ülkücüyüm, MHP'den aday olmuşum, CHHP'den belediye başkanı olmuşum. Siyasi kimliğim bana ait. Şu anda Ankara'da Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisinin benden şikayetçi olduğunu sanmıyorum. Siyasi hiçbir tavrım olmadı. Beni aday yapıp, Ankara'da farklı belediyecilik göstermeme fırsat olan Türkiye'de güzel örneklerin yayılmasına vesile olarak Kemal Bey aday yapmasaydı bu yaptıklarımızın hiçbiri olmayacaktı. Ben zaten sizin programınızda aday olamayacağımı söylemiştim."

"Bu yolu açan bize Millet İttifakı"

Meral Akşener'in Altılı Masa'ya kendisini ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterme konusunda da şöyle konuştu: "Meral Bey beni aradı 'Mansur Başkan ben senin ve Ekrem Bey'in ismini verdim' dedi. Siyasette zaman zaman krizler yaşıyor. Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak asla onların kırılmasını istemem. Biz hepsine 'sayın genel başkanımız' diye konuşuyoruz. Gerçekten hak ediyorlar. Böyle bir kurgu kurdular, sonuçta kazanıldı. Kentlerin çok daha güzel yönetilebileceğini ispat ettik. 11 büyükşehirde oy oranların, seçildikleri oy oranlarının üstünden belli bu. Herşey bir yana Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanı başarılı bulunuyor ki, Cumhurbaşkanlığına aday gösteriliyor. Bu yolu açan bize Millet İttifakı."

"Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun"

Mansur Yavaş, kendisinin ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi konusunda birtakım açıklamalarda bulundu. Yavaş, kendisinin ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını ve parti başkanlarının da milletvekili seçilmesini savunarak şöyle dedi: "Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedi. Bu da uygun bulundu.

Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın."