Ankara'da, özel halk otobüslerinin ücretsiz taşımacılığı sonlandırma kararı almasıyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önemli bir açıklama geldi.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırılacağı iddiasında bulundu. Bu kararın bugünden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Halk otobüsü sahipleri, ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında kendilerine verilen desteğin artırılmasını talep ediyorlar. Ancak bu konuda anlaşma sağlanamadığı için ücretsiz taşımanın sona erdirilmesi kararı alındı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'da şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımama kararı aldıklarını açıkladı. Benzer bir kararın 15 Ekim'de tüm illerde alınması planlanıyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, artan maliyetlere rağmen toplu ulaşımı sübvanse ederek ucuz taşımacılık yaptıklarını ve özel taşımacılık yapan halk otobüslerine düzenli destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, meclis üyelerinin Belediye Kanunu'na aykırı önerge sunduğunu ve bunun tarafından veto edildiğini ifade etti.

Başkan Yavaş, bundan sonra gelir desteği verilmeyeceğini ve mevzuata aykırı davranan otobüslerin trafikten men edilerek yasal işlem yapılacağını açıkladı. Ayrıca, indirimli veya ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyeye bildirilmesi gerektiğini söyledi.