Maliye ve Teknik Sürüş Kursu (MTSK) direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenlerin ve sektör yetkililerinin uzun süredir gündeminde olan sınav görev ücretleri konusu sonunda netlik kazandı. Sınav görev ücretleri güncellenerek artış gösterdi. İşte detaylar...

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor

MTSK direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenlere ek gelir imkanı sunan sınav görevleri, mevcut enflasyon oranları baz alındığında öğretmenlerin tepkisine neden olacak kadar düşük kalmıştı. Bu nedenle, öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak MTSK tarafından sınav görev ücretlerinde artış yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, MTSK direksiyon sınavında görev alan öğretmenlere ödenecek yeni tutar şu şekilde güncellendi: Sınav, yaklaşık olarak 12 saat sürdüğünden, sınavda görev alan öğretmenlere 1.150 TL ücret ödemesi yapılacak.

MTSK direksiyon sınavı, öğretmenler için zorlu bir süreç olması nedeniyle, görev ücretlerinin yetersizliği nedeniyle sınavlara katılımın azaldığı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak, bu yeni zam haberinin ardından sınav görev taleplerinin artması bekleniyor.