Para transferlerinde yanlış ödeme seçeneklerinin seçilmesi veya ilgisiz ödeme türlerinin kullanılması sorun yaratmaya başladı. Maliye Bakanlığı, 1 milyon 300 bin ile 2 milyon arasında olduğu tahmin edilen kiralık konutlardan elde edilen geliri vergilendirmeye çalışıyor.

Banka transferlerinde "kira" olarak işaretlenen tüm işlemler inceleniyor. İnceleme sırasında bazı ilgisiz ödemelerin de kira olarak kaydedildiği ortaya çıktı. Araştırma sonucunda, kira ödemelerinde EFT yapılmadığı için bazı vatandaşların ödemelerini bu seçenekle gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu şekilde ödeme yapanlar şimdi durumu aksini ispatlamaya çalışıyor.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Maliye, incelemeleri sırasında tapu kayıtları, Mernis kayıtları ve banka kayıtlarını karşılaştırarak çalışıyor. Kirada evi olup da gelirini beyan etmeyenlere, nüfus kayıt sistemine bakılarak, evinde oturanın kim olduğu soruluyor ve beyanname vermesi isteniyor.

Banka üzerinden "diğer" seçeneğiyle kira gelirlerini gizlemeye çalışanlar da takibe alındı ve bu seçenekle yapılan düzenli ödemelerin tamamı kira geliri olarak kabul ediliyor.

Maliye Bakanlığı'nın 2008'de yayınladığı genel tebliğe göre, konut kiralarında aylık kira ödemesi 500 Türk Lirasının üzerindeyse bu ödemelerin banka veya PTT aracılığıyla yapılması gerekiyor.