Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Kamu çalışanlarının odak noktası, 3600 ek gösterge düzenlemesi oldu. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde birinci dereceye yükselen kamu çalışanlarına vaat edilen 3600 ek gösterge uygulamasının derhal hayata geçirilmesini talep etti.

Tonbul, daha önceki 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde bu düzenlemenin Memur-Sen tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda 5,3 milyon kamu görevlisi ve emeklinin ek göstergelerinin düzenlendiğini ve emekli aylıklarında önemli artışlar sağlandığını belirtti.

Hacı Bayram Tonbul, 3600 ek gösterge taleplerini şu şekilde açıkladı: "Konfederasyonumuzun, birinci dereceye 3600 ek gösterge verilmesi yönündeki kararlılığı geçen yıl ağustos ayında imzalanan 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde kayıt altına alınmıştı. Yüz binlerce kamu çalışanı, geçen 6 ay boyunca bu yönde atılması gereken adımları bekledi. Artık harekete geçilmesini bekliyoruz. Birinci dereceye gelen kamu çalışanları için 3600 ek gösterge düzenlemesi acilen hayata geçirilmeli. Ayrıca, tazminat yansıtma oranları düzenlenmeli ve ilave ödemeler emekli aylıklarına yansıtılmalı."

Tonbul, birinci derecedeki kamu çalışanları ve memur emeklilerine 3600 ek gösterge verilmesinin gelir artışı sağlayacağını belirterek şunları söyledi: "Söz konusu düzenlemeden, birinci dereceye gelen kamu çalışanları ile geçmiş dönemde birinci dereceden emekli olan idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfındakiler faydalanacak. 3600 ek gösterge sayesinde mevcut emeklilerin emekli maaşı artacak, çalışmayı sürdüren kamu görevlilerinin ise hem emekli ikramiyesi hem de emekli aylığı yükselecek."

Hacı Bayram Tonbul, birçok memurun emekli olmak için birinci dereceye 3600 ek gösterge verilmesi vaadinin hayata geçirilmesini beklediğini belirterek, "Birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesiyle birçok kişi emekli olacaktır. Bu durum, memurların emeklilik hayaline kavuşmasını sağlayacak ve kamuda gençlerin istihdamının önünü açacaktır" dedi.