Kamudanhaber - Özel Haber
Kadir Ayatar 


Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlar ve Bakanlıklar personel alım ilanlarını yayınlarken sadece Milli Eğitim Bakanlığından ses gelmiyor…

Öğretmenler atama duyurusu bekliyor !

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamaları konusunda bu sene sessiz kalmayı tercih ediyor.

2021 KPSS puanıyla 2022 yılında yapılan öğretmen atamaları öncesinde defalarca televizyon ekranlarından öğretmen aramalarıyla ilgili demeçler veren Özer , bu sene öğretmen atamaları hakkında konuşmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Hatay ilinde atama bekleyen öğretmenin uzattığı çiçeği almayan ve öğretmene cevap vermek yerine kulak kaşımayı tercih eden Mahmut Özer; daha öncede atama bekleyen öğretmenlere neden ağlıyorsunuz ? Atanamadığı için ağlayan bir mühendis gördünüz mü diye alaycı bir tavırla dalga geçmişti…

2021 KPSS atamalarında okul öncesi branşına 7503 arama vererek diğer tüm branşları mağdur eden Mahmut Özer’le ilgili atama bekleyen öğretmenler en az 10 kez #MahmutÖzerİstifa tagı açarak adil kontenjan dağılımı istediler.

18 Aralık Pazar günü atama bekleyen öğretmenler Ankara’da hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığına sesini duyurmak için eylem yapacaklar…

Öğretmenler, Şubat ayında öğretmen ataması yapılmasını beklemekteydi. Şubat ayında öğretmen atamasının yapılmayacağı zaman geçtikçe daha da netleşiyor.

Atama bekleyen öğretmenler ; Bakan Mahmut Özer’den öğretmen atamaları hakkında açıklama beklemektedir.

Bakan ÖZER’in öğretmen atamaları konusunda kulağının üstüne yatması ve tek ses vermemesinin altında yatan sebebi öğretmenler gibi bizde merak etmekteyiz.

2022 KPSS puanıyla öğretmen ataması yapılacak mı ?

2022 KPSS puanıyla toplamda kaç öğretmen ataması yapmayı düşünüyorsunuz?

Öğretmen atamalarında kontenjan adaletini sağlayacak mısınız, yoksa bir branşa yaklaşık 8 bin atama kalan 99 branşa 11 bin atama vererek adaletsizliğe devam mı edeceksiniz?

Mahmut Özer’in kafasının içindeki plan nedir ?

Yine bazı branşlara uçuk kontenjanlar verip geri kalan branşları mağdur etmek mi?

Sonuç olarak ; atama bekleyen öğretmenler Mahmut Özer’den açıklama bekliyor.

Sorumluluk makamında oturan Mahmut Özer bu konuda konuşmayacaksa kim konuşacak ?