Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile gerçekleştirdiği görüşmeyi "muhteşem" olarak değerlendirdi. Maduro, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla görüşmeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

Maduro'nun paylaştığı fotoğraflarla birlikte yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile muhteşem bir görüşme gerçekleştirdik. Her iki ülkenin faydasına olacak şekilde ticari alışverişin düzeyini yükseltmek amacıyla enerji ve madencilik konularındaki ittifakları güçlendirmek için konuştuk ve fikir alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar da kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Karakas ziyareti kapsamında Maduro ile bir araya gelme şansını yakaladıklarını belirtti. Bayraktar, "Sayın Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde gerçekleştirilen karşılıklı resmi ziyaretler neticesinde iki ülke ilişkileri farklı bir boyuta taşınmıştır. Hedefimiz, sağlam temeller üzerinde yükselen ilişkilerimizi enerji ve madencilik alanındaki işbirliklerimizle daha da büyütmek olacaktır" şeklinde ifadelerde bulundu.