Bankalar, emekli maaşlarına yapılan zammın ardından yeniden promosyon yarışına girdi. Emekliler, maaşlarını alacakları bankayı seçmek için banka banka dolaşıyor. Ancak icra takibindeki emekliler, hiçbir bankadan promosyon alamıyor ve bu durum tartışmalara yol açıyor. Konu, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) taşındı ve bankalar ile ilgili nihai bir karar verildi. Bankalar, icra takibindeki emeklilere promosyon verilmemesi konusunda görüş bildirdi. Bunun üzerine KDK, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çağrıda bulundu.

İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz İçişleri Bakanı: Çakar Kullanımı ve Aşırı Hız İhlallerine Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyoruz

Emekliler, "Hangi bankanın promosyonu daha iyi?" sorusuyla bir kez daha bankaları değerlendiriyor. Ancak icra takibindeki emekliler ile bankalar arasında yaşanan promosyon krizi nedeniyle KDK'ya şikayetler yağmaya başladı.

Emeklilere, maaşlarını aynı bankadan 3 yıl boyunca alma sözü verme durumunda promosyon veriliyor. Emekliler, istedikleri takdirde fark ödeyerek bankalarını değiştirebiliyorlar.

SGK'YA ÇAĞRI
KDK nihai kararında sosyal devlet ilkesi açısından tüm emeklilere promosyon verilmesi gerektiğine dikkat çekti. SGK'ya bankalarla yapılacak yeni protokolde yeni düzenlemenin yapılması tavsiyesinde bulundu.