Aziz Yıldırım: Atatürkçüyüm, Laik ve Cumhuriyetçiyim Aziz Yıldırım: Atatürkçüyüm, Laik ve Cumhuriyetçiyim

Türkiye genelinde büyük bir heyecanla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın tamamlanmasının ardından, öğrenciler ve aileleri sonuçların açıklanacağı tarih hakkında bilgi almak için sabırsızlanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise sonunda bu merakı sona erdirdi ve 2023 LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu.

MEB tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 2023 LGS sınav sonuçları 26 Haziran tarihinde açıklanacak. Bu tarih, öğrencilerin ve ailelerinin heyecanla beklediği sonuçlara ulaşma sürecinin başlangıcı olacak. Aynı gün içerisinde LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu da yayımlanacak, böylece öğrenciler tercihlerini yapmaya başlayabilecekler.

Öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçlar, MEB'in resmi web sitesi üzerinden duyurulacak. Öğrenciler ve aileleri, sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. Ayrıca, sınav soru ve cevap anahtarları da sınavın tamamlanmasından kısa bir süre sonra aynı web sitesinde yayımlanmıştı.

LGS, öğrencilerin ortaöğretimdeki tercihlerini yapabilmeleri için önemli bir basamak olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin gelecekleriyle ilgili karar verme süreci de başlamış olacak. Öğrenciler, LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu dikkatlice inceleyerek, istedikleri liselere başvuruda bulunabilecekler.

Tüm öğrencilere, 2023 LGS sonuçlarının hayallerine ve hedeflerine ulaşmaları yönünde olumlu olmasını dileriz. Başarılarının devamını ve gelecekleri için en doğru tercihleri yapmalarını temenni ediyoruz.