Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından duyurulan 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuruları büyük bir ilgiyle karşılandı. Peki, KYK yurtları ne zaman açılıyor? İşte, KYK yurtlarına dair bilinmesi gereken son detaylar...

Başvurular Devam Ediyor:

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan KYK başvuruları 2 Eylül'de sona erecek. Bu tarihe kadar başvurusunu tamamlayan öğrenciler başvurularını değerlendirilmesini bekleyecekler.

Sonuçlar Eylül Ayının Ortalarında Açıklanacak:

  • KYK yurt başvuru sonuçlarının Eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları, öğrencilerin yerleşeceği yurtlar konusunda netlik sağlayacak.

Açılış Tarihleri Henüz Net Değil:

  • KYK yurtlarının açılış tarihi henüz kesinleşmedi. Ancak YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. KYK yurtlarına başvuruların tamamlanmasının ardından, sonuçların ilanı ile yurtların açılış tarihi de netleşecek.

KYK Yurt Ücretleri:

  • KYK yurtları, farklı tiplerde ve özelliklerde sunuluyor. Bu nedenle yurt ücretleri de tiplere göre değişiyor. En uygun seçenek olan 1. tip yurtların aylık ücreti 345 TL iken, en yüksek ücrete sahip olan 6. tip yurtların aylık ücreti 570 TL olarak belirlendi.