NATO'ya girmek için can atan ama NATO'ya girmesi için Türkiye'nin koyduğu koşullara uyması gereken İsveç, aldığı skandal kararlar ile adeta NATO'ya girmek istemediğini gösteriyor.

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat!

Daha önceden PKK terör örgütünün eylemlerine izin veren, Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim'in Türk Büyükelçiliğinin önünde yakılmasını demokratik bir eylem olarak adlandırıp ona da izin veren İsveç, İslam aleminin kutsal günlerinden olan Kurban Bayramı'nda Kuran-ı Kerim yakılmasına izin verdi.

Türkiye, bu tür eylemlerin doğru olmadığını belirtmiş hatta PKK'nın eylemlerinin yasaklanıp iadesi istenen arananlar şahısların iadesi talep etmişti. İsveç, talepleri karşılamak için birkaç şahsı iade etmiş ve terör yasasını revize edip içeriğini Türkiye'nin talepleri üzerine genişletmişti.

İsveç'ten önce NATO'ya giren Finlandiya, Kuran-ı Kerim'in yakılmasının özgürlük olmadığını en üst düzeyden dillendirmiş ve inançlara saygı duymayan hiçbir davranışın özgürlük ile bağdaşamayacağını ifade ederek terör ile mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını da gösterdikleri için NATO'ya girebilmişti.

Lakin İsveç, 12 Temmuz'daki NATO toplantısından önce bir caminin önünde Kuran-o Kerim'in yakılmasına müsade etti. İleriki günlerde bu durumun neler doğuracağı merak konusu.