Kulüpler Birliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda oluşturulan diyalog heyeti, TFF'nin Riva'da yer alan  Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmede heyete liderlik eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yanında Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'da yer aldı.

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Habertürk'ten Oğuzhan Genç'in haberine göre, gerilimli bir ortamda başlayan toplantı, tahmin edilenden çok daha kısa sürede sona erdi. 20 dakikalık toplantıda Dursun Özbek başkanlığındaki Kulüpler Birliği heyeti, haziran ayının ilk haftası için erken seçim talebini tüm gerekçeleriyle bir kez daha tekrarladı.

Heyet, 18 Temmuz tarihini kulüplerin onaylamadığı ve müzakere kapsamında bu konunun çözüme kavuşmasını istedi. Heyet bunların dışında, Kulüpler Birliği'nin açıklmaış olduğu bildirinin de tüm başkanlar tarafından kabul edildiğini de vurguladı.

'HER TÜRLÜ MÜZAKEREYE KAPALIYIZ'
Bu açıklamalar ardından konuşma yapan başkan Mehmet Büyükekşi, kısa sürede yayın ihalesi, yabancı kontenjanı ve harcama limitleri konusunda çözümler ürettiklerini söyleyio yönetimini destekledi. 18 Temmuz'u Avrupa Şampiyonası sorası en yakın tarih olduğu için tercih ettiklerini belirten Büyükekşi, Kulüpler Birliği'nin paylaştığı  bildirinin ardından yönetim kurulu olarak toplandıklarını ve 18 Temmuz tarihini müzakereye kapattıklarını ifade etti.

Büyükekşi'nin müzakere yolunu bildiriyi ileri sürerek kapatması, Avrupa Şampiyonası'nda da federasyonun başında olmak için bir bahane olarak iddia edildi.

Kulüpler Birliği ortamın daha da kzıışmadan müzakere yoluna başvurulması yinelese de gergin tavırları gözlerini üzerinde toplayan Büyükekşi, bir kez daha "Her türlü müzakereye kapalıyız" ifadelerini kullandı. Büyükekşi ayrıca kulüplerde yetkili olmayan kişilerin imza topladığını belirtti.

'BUGÜNÜN KONUSU DEĞİL'
Kulüpler Birliği heyetinden en son gelen soru ise "Aday olacak mısınız?" oldu. Büyükekşi ise, "Bugünün konusu değil" şeklinde yanıt verdi. Ardından yönetim kurulu üyeleriyle beraber ayağa kalkarak toplantıyı aniden sonlandırdı ve salonu terk etti.

Büyükekşi'nin davranışı Kulüpler Birliği heyeti tarafından garipsendi. Bu görüşmesi sonrası Kulüpler Birliği'nin nasıl bir adım atacağı da heyecanla bekleniyor.