Aksaray'da yaşanan korkunç  olayda, intihar eden bir borçlunun mezarı alacaklı tarafından açılarak yakılmak istendi.

Edinilen bilgilere göre, 8 gün önce Aksaray'da tüfekle vurularak yaşamını yitiren Abdullah Köse'nin (40) intihar ettiği belirlendi. Köse'ye ticaret amaçlı yaklaşık 400 bin lira borç veren Aladdin Y., ödeme gününde mezarı başına gitti. Ancak parasını alamayınca çılgına dönerek mezarı açıp ateşe verdi.

Canlı yayın yapan Aladdin Y., mezar başında ölen borçlusuna hakaretler ederek küfürler savurdu. Mezarı kısmen açtıktan sonra yakıcı bir madde döken ve canlı yayında tüm bu işlemleri gösteren Aladdin Y., ölen şahsın isminin yazılı olduğu tahtayı da ateşe verdi.

“CESEDİNİ TOPRAĞIN ALTINDA KOYMAM”

Mezar başında ayın 20’si olduğunu söyleyen Aladdin Y., “Bugün 4. ayın 20’si. Bugün bana ödeme günündü. Bana ödemeyi yapmak yerine ölmeyi seçtin. Belki doğruyu buldun kendince. Ama Kuran hakkı için seni toprağın altında yatırmam, 3-4-5-2-0 bitti. Şansınız bitti Apo. Bu kalleşliği bana yapmasaydın iyiydi, ama Allah şahidim olsun ki vicdanım rahat. Çünkü bana bu kalleşliği yapmasaydın iyiydi. Ben ticaret yaptım. Senden zorla para istemedim, zorla para vermedim, sen geldin beni kandırdın. Niye? Ticaret yapacağız diye beni kandırdın. Yakacağım dedim seni Apo, yakarım. Sen benim hakkımı yedin, kalleşlikle yedin. Ama şu bir gerçek ki ben kimsede hakkımı bırakmam. Dirin olsaydı dirinden alacaktım bunu. Kimsede hakkımı bırakmadım. Yakarım dediysem yakarım. Seni yakacağım oğlum bak. Kalleş Apo, namussuz Apo, onursuz Apo. Keşke bu kalleşliği yapmasaydın da, ticaret yapıyoruz diye beni oyalamasaydın. Sana yedirmem dedim Apo, çoluğumun çocuğumun rızkını yedirmem Apo, yedirmem oğlum. Senden eğer ki imza almadıysam senin adamlığına güvendiğim için almadım. Arkadaşlığına, dostluğuna güvenip almadım. Ama bu kalleşliğin aklımın ucundan geçmedi Apo. Çıkmazdaydın madem beni neden kandırdın oğlum ticaret yapıyoruz mahiyetinde. Bu kalleşliği bana neden mubah gördün Apo. Kalleş Apo, hain Apo, benim hakkımı niye yedin Apo. Senin o cesedini ben orada bırakmam Apo. Yakacağım seni. Cesedini toprağın altında koymam Apo” dedi.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Polis ve bekçiler tarafından olay yerine müdahale edilirken, Aladdin Y. gözaltına alındı. Mezarlık ekipleri tarafından mezar tekrar kapatılırken, Aladdin Y. sorgulandıktan sonra "Adli kontrol şartı" ile serbest bırakıldı.

Olayın sosyal medyada canlı yayınlanması ve Aladdin Y.'nin tüyler ürperten sözleri, kamuoyunda büyük infiale neden oldu. Yetkililer, olayın soruşturmasının titizlikle sürdürüldüğünü ve gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirttiler.