6'lı masa içerisinde yer alan ve sahip oldukları oy oranları sebebiyle muhalefetin eleştirilerine maruz kalan 3 parti ile ilgili kulisleri sallayan bir iddia ortaya atıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun güç birliğ adına masada yer alan 4 partiye CHP listelerinden kontenjan ayırmasıyla beraber toplam 34 milletvekilini Meclis'e gönderen partiler ile ilgili çok konuşulacak bir iddia gündeme düştü.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

 Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın kulis haberine göre, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde yer alan bazı isimlerin AK Parti sıralarına geçmesinin sürpriz olarak karşılanmayacağını ancak 3 partinin Meclis'te grup kurması halinde söz konusu transferin zor olacağının da konuşulduğu belirtildi.

“Parti içerisinde bir süredir, AK Parti’ye geçme potansiyeline olan isimlerden söz edildiğini” söyleyen Gazeteci, haberinin ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Bu üç partiden bazı milletvekillerinin eski arkadaşları olduğu, hatta diyaloglarının sürdüğü, bazılarının AKP’ye geçmesinin hiç sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Hatta il il isim çıkaranlar bile var. Bu sohbetlerde kabul edilen bir gerçek, üç partinin grup kurması durumunda, vekil transfer etmenin zor alacağı.”